Krups EA8160

cena od1239,00oszczędzasz do 11%Dostępne w 3 sklepy
Cechy produktu:
  • Producent: Krups
  • Kategoria: Ekspresy do kawy
  • Rodzaj ekspresu: ciśnieniowy
  • Pojemność: 1.8 l
  • Moc: 1450 W
  • Rodzaj kawy: ziarna
  • Szerokość: 33 cm
  • Głębokość: 33 cm
  • Wysokość: 36 cm
  • Sterowanie: elektroniczne
  • Mielenie: tak
  • Kolor: czarny
Ekspres KRUPS EA8160 pozwala radować się smakiem genialnie przyrządzonej kawy w zaciszu własnego domu. Dzięki zaimplementowaniu innowacyjnej technice, przemyślanej konstrukcji i klarownego, graficznego menu urządzenie jest użyteczne i wyjątkowo proste w obsłudze. Bezpośredni dostęp do funkcji "ulubione" pozwoli ci przygotować w szybki i łatwy sposób kawę, którą najszczególniej lubisz. Ekspres zaopatrzony pozostał w Thermoblock – system cieplny, dzięki któremu każda, nawet pierwsza, zaparzona o poranku kawa będzie miała odpowiednią temperaturę. Postępowy System Auto-Cappuccino/Caffe Latte jest odpowiedzialny za automatyczne przygotowanie idealnej mlecznej pianki do cappuccino albo latte. System filtracji wody Claris Aqua powoduje, że smak napojów jest idealny. Urządzenie zostało wyposażone w automatyczny program czyszczenia i odkamieniania, dzięki czemu będzie za każdym razem gotowe do przygotowania twojej ulubionej kawy, zawsze tak samo pysznej. Graficzny wyświetlacz LCD zapewnia intuicyjną obsługę ekspresu. Dzisiaj przyrządzenie kawy jest jeszcze prostsze. Dopasowanie napoju według własnych preferencji dzięki możliwości wyboru mocy, a także wielkości kawy. Teraz możesz cieszyć się precyzyjnie taką kawą, na jaką obecnie masz ochotę. Idealna temperatura kawy od pierwszej filiżanki. Zastrzeżony, kompaktowy Thermoblock zintegrowany z systemem cieplnym zagwarantuje doskonałą temperaturę napoju kawowego. Świetnie gęsta pianka o kremowej konsystencji i perfekcyjnej temperaturze. Jest ona możliwa dzięki zaimplementowaniu systemu spieniającego mleko- Auto-Cappuccino/Caffe Latte. Łatwość utrzymania urządzenia w czystości. Gwarantowane jest dzięki automatycznym programom czyszczenia oraz odkamieniania. System regulacji mielenia, a także ilości kawy. Wytworny, samoczynny system regulacji grubości mielenia, a także ilości kawy zadba o perfekcyjne przygotowanie wybranego rodzaju kawy. System grzewczy Thermoblock. Postępowy, kompaktowy system zagwarantuje nadzwyczajną temperaturę kawy już od jej pierwszej filiżanki po uruchomieniu ekspresu. Wybór wielkości kawy. Funkcja umożliwia przyrządzenie kawy o pojemności od 20 do 220 ml, co w jeszcze większym stopniu umożliwia otrzymanie właśnie takiego napoju, na jaki obecnie masz ochotę. Bezpośredni dostęp do funkcji „ulubione” pozwoli Ci przygotować w prędki sposób kawę, którą najmocniej lubisz. Zobacz, dlaczego aromat i smak kawy w ekspresach KRUPS jest tak intensywny! Ubijanie kawy, poprzez profesjonalistów nazywane tampingiem, to klucz do uzyskania perfekcyjnego, esencjonalnego espresso. Świeżo zmielone ziarna, poddane optymalnemu tampingowi, zwalniają przepływ wody w ekspresie i pozwalają kawie idealnie się wyparzyć. Skrupulatnie tak dzieje się w ekspresach KRUPS, które ubijają kawę z siłą nacisku aż do 30 kg! Dzięki tak mocnemu tampingowi nasza nieduża czarna ma wszystko, co najlepsze, czyli nad wyraz intensywny smak i zapach. A wszystko za sprawą progresywnej i hydraulicznego podnośnika, którymi zastąpiliśmy mechaniczne rozwiązania występujące w innych, samoczynnych ekspresach. O właściwie przeprowadzonym tampingu świadczy równocześnie genialny smak i aromat naszego espresso, jak i zarys kawy wybijanej z kolby w postaci równych, zbitych krążków, czyli tzw. Coffee cakes (ciasteczek kawy). „ W procesie parzenia kawy szczególnie ważny jest moment ubicia. Znaczne jest, aby równo i dość mocno ubić ciastko kawowe. Bariści ubijają kawę z siłą nacisku od 13 do 15 kg. Mocniejsze ubicie pozwala wydobyć większą dynamiczność kawowego aromatu. Ponadto, należycie ubite kawowe ciastko stawia obszerniejszy opór wodzie, w wyniku czego kawa ma z nią dłuższy kontakt i lepiej się wyparza. Na równomierne wyparzenie korzystnie wpływa jednorodna wysokość ciasteczka z każdej strony. Najlepiej to zaobserwować, kiedy ciastko jest suche. Jest to dowodem na to, iż wyparzyliśmy kawę bardzo skutecznie, a nasze espresso jest rewelacyjne, tj. Bardziej esencjonalne, z ciemniejszą cremą i o energiczniejszym smaku.

Gdzie kupić produkty podobne

Gdzie kupić produkty z rankingu Ekspresy do kawy 2018