Gorenje suszarka spożywcza FDK 24 DW (3838942927034)

chwilowy brak towaru

  • Producent: Gorenje
  • Kategoria: Suszarki do grzybów i owoców

Towaru którego szukasz jest chilowo niedostępny.

Co teraz?

  • Sprawdz poniżej produkty podobne do tego którego szukałeś/aś
  • Wpisz inne słowa kluczowe w wyszukiwarce powyżej
Suszarka do grzybów i owoców

  • 5 sit suszących
  • Średnica sita: 31 cm
  • Regulacja wysokości sita (2,8 i 5 cm)
  • Możliwość suszenia większych kawałków

Gorenje FDK 24 DW to elektryczna suszarka do warzyw i owoców o mocy 240 W.

  • zaopatrzona jest w 5 pojemnych sit, a także możliwość dostosowywania ich wysokości.
  • ma czytelny ekran LED, a także timer, który pozwala na nastawienie samoczynnego wyłączenia. Urządzenie można nastawić na dowolną temperaturę w zakresie 35 do 70 poziomów Celsjusza.
  • niewiele znaczący czas suszenia wynosi 30 minut a maksymalny 19,5 godziny.
  • Suszarka nadzwyczajnie nadaje się do suszenia ziół, warzyw, owoców i ryb, mięsa i grzybów.

towar jest nowy, posiada 24 miesięczną gwarancję!

  • Regulacja czasu suszenia
  • Regulacja temperatury w zakresie: 35 – 70°C
  • Sygnał dźwiękowy sygnalizujący o zakończeniu suszenia
  • wyświetlacz LED
  • Zabezpieczenie przed przegrzaniem
  • Cicha praca
  • Łatwe czyszczenie
  • Kolor: biały
  • Moc: 200 – 240 W
  • wymiary: 31,5 × 31,5 × 30 cm

Suszenie żywności to jedna z najstarszych metod konserwacji znanej człowiekowi. Polega na usunięciu wody z towaru poprzez jej wyparowanie. Suszenie żywności znane było już w czasach prehistorycznych kiedy to suszono mięso (w tym również ryby). Pierwotnie suszono mięso z użyciem słońca i wiatru. Następnie ognia, przy czym cykl ten niejednokrotnie przypominał wędzenie. Aktualnie wykorzystuje się, na skalę przemysłową suszarnie elektryczne, są jeszcze nieduże aparaty umożliwiające suszenie w warunkach domowych (możnazastosować piekarnik elektrycznyzespaja się to ze pokaźnie obszerniejszym zużyciem prądu elektrycznego).

z zasady suszeniu poddaje się jadalne grzyby kapeluszowe, warzywa (pomidory, marchew, pietruszka, seler i por) i owoce (jabłka, gruszki, śliwki, banany, winogrona (powstają z nich rodzynki).
Na skalę przemysłową suszy się również mleko (powstaje mleko w proszku), ekstrakty kawy (powstaje kawa instant), bulionów mięsnych i warzywnych (zupy w kostkach). Jedną ze szczególnych metod suszenia jest liofilizacja.
Usunięcie wody uniemożliwia rozwój drobnoustrojów, jak na dodatek wydajnie spowalnia przebieg przemian enzymatycznych i nieenzymatycznych.

Gdzie kupić produkty podobne

Gdzie najtaniej produkty z Suszarki do grzybów i owoców 2019